Vlašić sve popularnija destinacija, najviše domaćih gostiju

Na Vlašiću je zabilježeno povećanje broja posjeta i noćenja gostiju, a u proteklih mjesec i pol ova je planina bila najzanimljivija domaćim gostima koji su ostvarili 63 posto ukupnog broja noćenja, navedeno je u analizi zimske turističke sezone na Vlašiću u periodu od 1. prosinca 2015. do 20. siječnja 2016. godine.

– Nakon domaćih, slijede gosti iz Republike Hrvatske, koji su ostvarili 22 posto ukupnog broja noćenja, iz Austrije s pet posto, Njemačke četiri posto te Srbije i Turske s po 2 posto. U ovom razdoblju, na Vlašiću je zabilježeno povećanje ostvarenih dolazaka za 5,83 posto te povećanje broja ostvarenih noćenja za 1,04 posto – priopćeno je iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ).

 

Istaknuto je kako je razlog manjeg povećanja dolazaka i noćenja od očekivanog i realnog stanja, isključivo u činjenici neprovođenja kontrola prijava i odjave boravka turista, tako da pojedinci nisu prijavljivali svoje goste u ovom razdoblju.

Analizom prikupljenih podataka iz Turističko-informativnog centra na Babanovcu, turisti su najviše upita imali u vezi s cijenama smještaja  u hotelima i privatnim objektima na Vlašiću, a veliki interes iskazan je i za turističku ponudu drugih skijališta u SBK-u.

Posjetitelji su, također, bili zainteresirani za dodatne sadržaje i aktivnosti, odnosno za planinarske rute i karte kao i mogućnosti planinarenja, preporuke za kvalitetne restorane te mogućnosti korištenja bazena.

Copy

Kako su naveli u Turističkoj zajednici SBŽ-a, veliki broj turista interesirao se za smještaj i boravak u ljetnoj turističkoj sezoni, što je dobra najava za nadolazeću ljetnu turističku sezonu.

Ove sezone je zabilježeno manje primjedbi nego ranijih godina, a među njima je bio i problem komuniciranja prometnicom od Doline panjeva do SRC “Eko Fis Vlašić”.

 Na osnovi informacija iz sezonske ambulante, koja je smještena u dijelu Turističko-informativnog centra na Babanovcu, od 18. prosinca 2015. do 15. siječnja 2016. godine zabilježene su 64, uglavnom lakše liječničke intervencije.

Fena

Prethodni članakEKSKLUZIVNO IZ KB ZENICA: STIGAO JUNIOR: Amar Gile postao otac (FOTO)
Sljedeći članakSpriječite upalu desni: Umjetni zubi moraju se prati svaki dan