Vlasnica restorana tvrdi da je njen hamburger potiče porođaj

2 37

Restoran hamburgera tvrdi da je stvorio hamburger koji će izazvati porođaj.

Riječ je o restoranu Suburban u Minnesoti koji hrabro tvrdi da će trudnice koje pojedu ovaj specijalni hamburger roditi u roku od 24 sata. Prema njihovim tvrdnjama, zahvaljujući hamburgeru je “induciran” 31 porođaj, a jedna od žena koje su rodile na taj način je i suvlasnica restorana. 

“Čarobni hamburger” sadrži goveđu pljeskavicu Angus, karamelizirani luk, začinjenu bavarsku gorušicu, umak rejuladu i slaninu sušenu na medu.

https://www.instagram.com/p/B3KtZ_RnHrS/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d7532a37-86bb-45b9-bd71-9168e983abad

Sve je započelo kad su vlasnici porodične firme 2019. godine odlučili sudjelovati u takmičenju za najbolji hamburger. Kelsi (Kelsey) Berset, koja je zajedno s majkom i sestrom suvlasnica restorana, u to je vrijeme bila trudna i pojela je hamburger. Samo šest sati kasnije je dobila kontrakcije i tako je njihov hamburger dobio ime “Labour Inducer”.

Zahvaljujući neobičnom imenu, od tad su privukli brojne trudnice u svoj restoran, a broj žena koje su rodile nedugo nakon konzumacije hamburgera se popeo na 31. 

Naravno, iza toga ne postoji nikakav naučni dokaz pa mnogi vjeruju da broj žena koje rode nakon konzumacije ovog hamburgera raste isključivo zato što je riječ o ženama koje su u visokim sedmicama trudnoće te bi u svakom slučaju ubrzo rodile.