Portal 072info

Vlasnici mega uspješnih kompanija: Ovo su najbogatiji ljudi u Evropi

Mapa koju je uradio sajt Redit pokazuje da su najveći bogataši u Evropi vlasnici trgovinskih lanaca i kompanija koje se bave finansijama.

Velika razliku u odnosu na SAD je što u Evropi nema lidera u oblasti tehnologiji, kao ni naftnih tajkuna, ali zato je tu kompanija “Nutela” koja se pokazala kao veoma unosan biznis. Tako je najbogatiji Italijan Michele Ferrero – njegovo bogatstvo je procijenjeno na 27 milijardi dolara.

Iznad njega su samo Francuskinja Lilijan Betankur , vlasnica kompanije “Loreal“ sa 37 milijardi i Amansijo Ortega, vlasnik španskog trgovinskog lanca “Zara“ čije bogatstvo vrijedi čak 62 milijarde dolara.

Dieter Schwarz vlasnik nemačkog trgovinskog lanca Lidl je težak 21 milijardu, dok je imperija Kleida Kirka, većinskog vlasnika akcija grupe “Lego“ vrijedna 10 milijardi.

U Srbiji je najbogatiji Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe i njegovo bogatstvo je procenjeno na 700 miliona dolara, dok je najbogatiji Hrvat Ivica Todorić, vlasnik kompanije Agrokor, sa 1,1 milijardi dolara.

b92.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box