Vlasnik auto kuće naplaćuje 15 eura samo za razgledavanje polovnog automobila?

22 696x522 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Auto kuća iz Henstedt-Ulzburga (Schleswig-Holstein) naplaćuje 15 eura samo za razgledavanje polovnog automobila. Čim vlasnik auto kuće Christos Stambolidis preda ključ jer neko želi da sjedne u auto, iznos mora da mu se plati – unaprijed!

Ako želite probnu vožnju, morate da platite čak 35 eura. Iznos će biti vraćen samo onima koji naknadno kupe automobil. Na internetu se kupci u recenzijama žale na njegov postupak, piše Fenix magazin.

Reporter Bilda je napravio tajni test. Auto kuća se nalazi u modernoj zgradi, ispred je uređeno dvorište, sve veoma čisto i uredno. Rekao je da ga zanima BMW 120i kabriolet.

Vlasnik Stambolidis ga je prijateljski pozdravio, te mu objasnio “istoriju” automobila. Auto je deset godina star, nije prešao ni 100.000 kilometara, ima nove gume i kočnice, napravljen je tehnički pregled a košta 11.900 eura. Pripadao je porodici kojoj je trebalo više prostora, naglasio je vlasnik auto kuće.

Kada je reporter upitao da li može da sjedne u auto, vlasnik je rekao: “Da, ali to će vas koštati. Tako piše na internetu i na tabli pored pulta. A da ste nazvali unaprijed, isto bismo vam rekli.”

Svoj stav je objasnio riječima: “Ne želim da se obogatim, samo želim da gubim manje živaca”, kaže Stambolidis. Njegova vozila su u vrhunskom stanju i sva imaju garanciju kao i najjeftiniju cijenu u krugu od 200 kilometara.

Ne želi ljude koji bi prvo sve pogledali pa rekli da u Minhenu postoji sličan auto, ali je jeftiniji.

Ne prodajem svima. Uostalom, novac nije sve”, kaže Stambolidis.