Portal 072info

Vlasnik Hife poslao emotivnu poruku bh. karatistkinji koja nije u stanju da finansira SP

Vlasnik kompanije “Hifa Petrol”, Ahmed Ahmetlić, ponovo je pokazao da voli ulagati u sport, pa je tako odlučio pomoći talentovanoj Ajli Mahmutović kako bi otputovala na Svjetsko prvenstvo u karateu koje se održava na Tenerifeu.

Ajla, kao jedna od najboljih karatistkinja Bosne i Hercegovine, uzburkala je javnost objavom na Facebook profilu u kojoj je navela kako nije u stanju da ode na smotru najboljih na svijetu zbog finansijskog stanja.

”Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela”, napisala je Ajla.

Ipak, nedugo zatim stigla je poruka vlasnika Hife koji je poručio da će njegova kompanija lično finansirati odlazak na Tenerife.

”Djevojko, ne poznajem te ali nema razloga da takav talenat napusti BiH. Hifa Petrol će ti uplatiti sva potrebna sredstva za odlazak. Javi se u inboks i napiši broj računa”, napisao je Ahmetlić.

Podsjetimo, Hifa Petrol je i ranije potpisivala sponzorske ugovore sa bh. sportistima, a posljednje ime u nizu je bilijarski ‘wunderkind’ i višestruki evropski prvak, Sanjin Pehlivanović.

scsport.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box