Vlasnik Manchester Cityja platit će put u Porto za 6.000 navijača

43133939 9591705 image a 11 1621343537795

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Manchester Cityja, šeik Mansour platit će za 6.000 navijača “Građana” put u Porto na finale Lige prvaka protiv Chelseaja 29. maja.

Svaki klub će na stadionu Dragao imati po 6.000 navijača, a Cityjev vlasnik je odlučio pomoći navijačima svoga kluba.

Dodatni troškovi koji uključuju i testove za covid-19 i napuhane cijene letova učinili su putovanje u Porto nedostižno za mnoge navijače koji imaju ulaznicu za finale. Zbog toga će šeik Mansour podmirit troškove leta i transfera, poručili su iz kluba.

“Pep i ekipa su imali izvanrednu sezonu i njihov plasman u finale Lige prvaka nakon vrlo izazovne godine predstavlja uistinu povijesni trenutak za klub. Stoga je nevjerovatno važno da što veći broj navijača ima priliku prisustvovati ovoj posebnoj utakmici. Pogotovo oni koji su toliko godina podržavali Manchester City kroz dobra i loša vremena,” kazao je šeik Mansour za klupsku stranicu, prenosi Hina.

Navijači će putovati na dan utakmice posebnim avionima i vratiti se odmah nakon nje. Sami će morati podmiriti troškove testova na COVID-19, a tokom boravka u Portu bit će u “balonu”.

Utakmica se trebala igrati na stadionu Ataturk u Istanbulu, ali je premještena na Estadio de Dragao u Portu nakon što je Turska dodana na crvenu listu britanske vlade zbog pandemije COVID-19.