BE36B2CF E0E2 4901 8ECA 300378BA0D45
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 10, 2022 @ 9:30
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Politikolog Nina Marković izjavila je za Prvu televiziju da u ovom momentu u Melbournu hapse Novaka Đokovića, javlja Kurir. 

Federalni sud u Melbournu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Međutim, on i dalje nema mira – bar prema riječima politikologa Nine Marković koja ima pouzdane informacije da je Novak Đoković u ovim momentima priveden i čeka ga deportacija!

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlaštenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Đoković je sredinom prošle sedmice doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa, ali mu je odmah po dolasku u Melbourn ukinuta viza.

On se od tada nalazi u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

LIDER