Portal 072info

Voće koje će ti pomoći da smršaviš

Mnoge dijete sadrže grejp kao glavnu namirnicu jer ima malo kalorija i puno vitamina C. Osim toga, smanjuje razinu šećera u krvi i pomaže metabolizmu da sagori što više masnoća.

Razni sokovi od iscijeđenog voća mogu biti odličan način mršavljenja, no, s obzirom na to da se u sokovniku izgubi mnogo vlakana, bolje je jesti cijelo voće.

U svoju dijetu dodaj sljedeće voće i uvjeri se u moć ovih ukusnih plodova!

Grejp

Mnoge dijete sadrže grejp kao glavnu namirnicu jer ima malo kalorija i puno vitamina C. Osim toga, smanjuje razinu šećera u krvi i pomaže metabolizmu da sagori što više masnoća. Pojedi pola grejpa prije svakog jela i vidjet ćeš rezultate bez da gladuješ!

Avokado

Avokado je prepun omega masnih kiselina koje će ubrzati metabolizam. Jedi ga umjereno jer ipak ima dosta kalorija.

Limun

Odlično voće za svaku dijetu! Pij puno limunade bez šećera (možeš dodati malo meda) i tako ćeš detoksicirati tijelo.

Kokos

Iako ima više kalorija od većine voća, kokos je dobro jesti radi velike količine vlakana. Najbolje je jesti nezašećeren kokos, a tu je i odlična kokosova voda prepuna nutrijenata.

Lubenica

Sočno, osvježavajuće voće koje ima visok udio vode i jako malo kalorija odličan je izbor jer će te zasititi bez da te udeblja.

Bobičasto voće

Borovnice i kupine bogate su vlaknima i antioksidansima pa ćeš osjećati sitost dugo nakon što ih pojedeš.

Kruška

Kruške imaju puno vlakana i kalorija i zato ih je najbolje jesti ujutro. Najviše vlakana nalazi se u kori, pa ju nemoj guliti. Mala kruška ima oko 85 kalorija, dok velika može imati i do 135, pa pojedi samo jednu dnevno.

Naranča

Nemoj ih cijediti, naranče su najzdravije kad se jedu cijele (bez kore, naravno). Prosječna naranča ima oko 60 kalorija i vrlo je zasitna!

Banana

Njih također treba jesti ujutro jer sadrže puno ugljikohidrata, no upravo će takva vrsta ugljikohidrata potaknuti sagorijevanje masnoća.

Rajčica

Većina ljudi smatra je povrćem, no rajčica je jedno od najboljih voća za gubitak viška kilograma. Ima visok udio likopena, antioksidansa koji sagorijeva masnoće. Snaga likopena jača je kad rajčice malo skuhaš, umjesto da ih jedeš sirove.

Podijelite članak