Portal 072info

Voda vam je ostala u ušima? Tu je 7 trikova kako to riješiti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ljeti se puno kupamo, plivamo, polijevamo vodom te ona često zaglavi u ušima. Osim što je to neugodno, može biti i opasno jer ponekad vodi do infekcije uha…

Često, posebno tijekom ljeta, ljudima zaglavi voda u ušima nakon kupanja. Osim što je to neugodno, postoji i opasnost od infekcije uha. S ovih sedam trikova riješit ćete se vode iz ušiju brzo. Ali, ako to ne uspije, a počnete osjećati bol u uhu, svakako posjetite liječnika.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

1. Napravite kapi od alkohola i octa
Ova mješavina oslobodit će prolaz vodi iz ušiju i uz to će spriječiti infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola bijelog octa i kapaljkom stavite nekoliko kapi u uho. Ocijedite to iz uha nagibanjem glave. Kiselina će razbiti cerumen u uhu i napraviti prolaz, a alkohol će pomoći isparavanju vode. Ovo ne prakticirajte imate li oštećeni bubnjić.

2. Kreirajte vakum u uhu
Položite uho iz kojeg voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritišćite unutra – van. Tako ćete napraviti blagi vakum za izvlačenje vode iz uha. Vakum se može napraviti i prstom. Okrenite uho prema dolje, u njega gurnite prst i brzo ga povucite van. Ponavljajte dok voda ne izađe. Prst mora biti čist. Pokušajte i masirati uho u smjeru kazaljke na satu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

3. Osušite ga toplim zrakom
Ako vam je pri ruci, upotrijebite fen za sušenje kose. Namjestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uha. Topli zrak potaknuti će isparavanje vode iz uha.

4. Skačite na jednoj nozi
Nagnite glavu na stranu gdje je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vrijeme povlačite ušnu resicu jer to može malo raširiti ušni kanal. Ne želite li skakutati, pokušajte nagnuti glavu i povlačiti resicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

5. Legnite i računajte na gravitaciju
Legnite potrbuške s uhom u kojem je voda prema dolje i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla učiniti svoje tj. voda će iscuriti iz uha jer će pronaći rupicu kojom će izaći.

6. Žvačite ili glumite da žvačete
Kosti čeljusti nalaze se blizu uha i pomaže raditi pokrete kao žvakanje hrane. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizirajte. U isto vrijeme nagnite glavu prema dolje s uhom koje nije zahvaćeno vodom pa je naglo okrenite na drugu stranu.

7. Pokušajte zijevati
I zijevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko uha gibaju. To može donijeti olakšanje tj. pomaknuti vodu i potaknuti je na izlazak, piše Wikihow.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6