AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Vodeći imunolog u SAD-a Anthony Fauci je izjavio da će se do kraja ljeta ili početka jeseni vidjeti veliki pomaci u borbi protiv COVID-19.

“Postoji svjetlo na kraju tunela. Do kraja ljeta, rane jeseni, vidjet ćemo velike pomake”, rekao je on za televiziju NBC.

COVID-19 je odnio oko 530.000 života u Americi, gdje je do sada oko 10 posto populacije revakcinisano, javlja Tanjug, pozivajući se na Glas Amerike (VoA)

Savjetnik Bijele kuće za borbu protiv COVID-19 Andy Slavitt također je kazao za MSNBC da je sve veći optimista da zemlja može zaštiti najranjiviju populaciju.

“Moramo uraditi više i ubrzati napore narednih nekoliko sedmica i mjeseci da to postignemo, i to ćete čuti od predsjednika (Joea Bidena)”, rekao je Slavitt.

Do srijede je u SAD-u distribuirano gotovo 128 miliona doza vakcina, a primljeno gotovo 96 miliona, pokazuju vladini podaci.

Objavljen je videosnimak u kojem bivši američki predsjednici i njihove supruge ohrabruju Amerikance da se vakcinišu, ali među njima nema Donalda Trumpa i njegove supruge Melanije.