Portal 072info

“Vodič kroz BiH” Adisa Tanovića od 2015. godine na američkom i evropskom tržištu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Knjiga „Vodič kroz BiH“ autora-putopisca Adisa Tanovića, nakon niza uspješnih promocija, u januaru će biti izdata za američko i evropsko tržište. Kako za novinsku agenciju Patria navodi Tanović, materijal je spreman kao i naslovna strana, a štampat će se u Njemačkoj i SAD.

Inače, „Vodič kroz BiH“ knjiga je putopisnog karaktera, ilustrovan sa izuzetno kvalitetnim fotografijama, koje je Tanović uradio obilazeći gotovo sve krajeve Bosne i Hercegovine. U vodiču se mogu pronaći tekstovi o historiji, graditeljskom naslijeđu, tradiciji naroda BiH i još mnogo toga interesantnog…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Cilj vodiča je promocija Bosne i Hercegovine i njenih kulturno-historijskih vrijednosti, koje nam mnogi osporavaju. Upravo nam takvi pišu vodiče kroz našu zemlju, jer se dosad niko od osoba koje su za to plaćene, nije sjetio da tako nešto uradi bilo da su ministarstva, turističke zajednice itd. – navodi Tanović za NAP.

Iako je prvobitno vodič bio namijenjen za strane državljane koji bi eventualno došli u posjetu BiH, svoj put našao je i do bh. građana koji nisu imali priliku obići cijelu BiH. Kako objašnjava Tanović, nakon održanih promocija u deset gradova EU (Danska, Njemačka i Švedska) nastala je ideja o prijevodu na druge jezike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Poznati danski lanac knjižara Arnold Busck otkupio je jedan dio vodiča kroz BiH na engleskom jeziku i tražio od nas da uradimo prijevod na danski jezik, koji je u planu u narednoj godini. Naime, oni su bili oduševljeni ljepotama Blagaja i rijeke Bune, vodopada Kravice kod Ljubuškog, vodopada Provalije u Stocu… – nabraja autor „Vodiča kroz BiH“.

U pripremi je i fotomonografija BiH, Sarajeva i Mostara, kao i vodič i fotomonografija kroz Toskanu i Rim koje će na tržište izaći 2015. godine. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, krajem 2015. i u 2016. godini planirano je drugo izdanje knjige „Vodič kroz Tursku“, a prvo je izašlo u februaru 2014. godine, kao i „Vodič kroz Austriju“ i „Andaluzija nekad i sad“. Sve ove knjige su dio pokrenutog projekta „Kako putovati Evropom“, a Tanović je strastveni zaljubljenik u putovanja što vrlo vješto prenosi na papir kroz opise i fotografije.

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME