VODOSTAJ RIJEKA NORMALIZOVAN: Bilmišće i Nemila najrizičniji

VODOSTAJ RIJEKA NORMALIZOVAN: Bilmišće i Nemila najrizičniji

Bimisce

[dropcap style=’default’]V[/dropcap]odostaj rijeke Bosne i njenih pritoka na području općine Zenica nakon dvodnevnih obilnih padavina danas je prilično normalizovan. Dva najrizičnija naselja, Bilmišće i Nemila, trenutno nisu u opasnosti od mogućeg izlevanja vode iz korita.

Inače, prema riječima Šefketa Gičevića, stručnog saradnika za mjere zaštite i spašavanja, u okviru općinske Službe civilne zaštite organizovano je i aktivno djeluje nekoliko specijalizovanih službi i to Služba za spasavanje na vodi i pod vodom, zatim Gorska služba spasavanja, Služba prve medicinske pomoći, Vatrogasna služba i Služba za spasavanje iz ruševina koje su trenutno u stanju pripravnosti i spremne da djeluju u svakom trenutku ako zatreba.

Vodostaj rijeka na području Zeničko-dobojskog kantona je u toku noći blago porastao u odnosu na jučer, za oko 15 do 20 cm, u zavisnosti od veličine rijeke. Vodostaj rijeke Bosne sinoć u 18 sati bio 280 cm, a jutros u 7 sati iznosio je 295 cm. Na području kantona snabdijevanje vodom je uredno, saznajemo u Kantonalnom operativnom centru Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona. Građanima se preporučuju mjere opreza zbog mogućnosti poplava.

(rtvze.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica