Vodostaji svih rijeka u ZDK u padu: Nije bilo novih izlijevanja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vodostaji svih rijeka u Zeničko-dobojskom kantonu su u opadanju, a svi putevi prohodni za saobraćaj – kazao je u izjavi za Fenu direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Civilna zaštita i vatrogasci sanirali su, napominje, još jučer posljedice izlijevanja rijeka Bioštica i Stupčanica u Olovu te rijeke Fojnica u Visokom, gdje je voda prodrla u park kod zgrade Gradske uprave, ali ne i u samu zgradu. Srednja škola “Musa Ćazim Ćatić” u Olovu bila je ugrožena, ali je intervencijama spriječen prodor vode u zgradu.

ČITAJ JOŠ:  Novi protesti građana Zenice zbog neisplaćene jednokratne pomoći nezaposlenima: Godinama sam na birou...

– Svi vodostaji su u opadanju, a nije bilo ni novog izlijevanja rijeka na području našeg kantona. Čak se nisu izlijevali ni potoci, jer nije bilo velikih pljuskova. Sve negdje do iza ponoći blago je rastao vodostaj rijeka, čemu su uzrok bile kišne padavine u rejonu Sarajeva, ali su od jutros u četiri sata ponovo nivoi svih vodotoka u konstantnom padu – ističe Aličić.

Na području Grada Zenica, sve do oko 8.30 sati, također je padala kiša, ali je rijeka Bosna u tom gradu u svom koritu te daleko ispod nivoa koji bi mogao prouzročiti probleme zbog izlijevanja iz korita.

ČITAJ JOŠ:  Premijerka Mehmedić: Pratimo stanje na terenu, jedinice civilne zaštite u pripravnosti

Avaz

GODISNJICA
MARKETING