Vojin Mijatović: Dodik i njegov režim su učinili udar na ustavni poredak BiH i moraju biti sankcionisani

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović komentirao je jučerašnji sastanak u Beogradu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Njegov status sa Facebooka prenosimo u cijelosti: 

– Na početku kratka poruka režimskim novinarima i portalima u Banja Luci, ja znam da me mrzite jer volim svoju zemlju, al to nije razlog da izvrćete moje izjave, ne znam što niste tako hrabri kad se sretnemo na ulici nego bježite na drugu stranu, miševi lažljivi.

Nakon još jednog besmislenog sastanka u Beogradu jasno je sve kao i prije njega, Milorad Dodik je priznao da se boji države Bosne i Hercegovine i da od odvajanja entiteta Republika Srpska nema ništa.

Strah je tolika da je morao stati uz zastavu BiH iako me je sramota što takav kriminalac stoji uz zastavu moje zemlje. 

Takođe je jasno da mu je Vučić prenio poruku ”velikih sila” da nema prostora više za napijred u ludilu i da mora nazad.

Status Vojina Mijatovića na Facebooku

Istinu za volju teška srca je Vučić ovo izustio ali i jedan i drugi su svjesni da kada gazde kažu ovde veži konja onda nema prigovora.

Međutim, da nema dileme trajat će ova kriza još dugo, tačnije ovaj cirkus možemo očekivati sve do izbora, jer ovo je zapravo kampanja sa kojom će Dodik i njegov režim nastupiti.

Pred Vučićem koji se smije Dodik vrijeđa i opoziciju u RS i muslimane kako on kaže i međunarodnu zajednicu, što pokazuje odnos Vučića prema svima.

Već tri dana Dodik nervozno spominje Nikšića i SDP BiH, čemu nervoza Milorade, ono što spremamo tek će te učiniti nervoznim, polako.

Ono što treba biti jasno – nikakvo ateriranje ne mijenja stanje. Milorad Dodik i njegov režim su učinili udar na Ustavni poredak BiH i moraju biti sankcionisani. Idemo dalje još jače – naveo je Mijatović. 

IZVORAvaz
Prethodni članakMišo Kovač hitno hospitalizovan: Evo u kakvom je stanju pjevač!
Sljedeći članakPorfirije: Ako želimo zlo Bošnjacima i Hrvatima neka se desi nama