Vojin Mijatović: ‘Možda je ipak naša iskrena želja tri male fildžan teritorije’

Vojin Mijatović: ‘Možda je ipak naša iskrena želja tri male fildžan teritorije’

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović reagirao je povodom najavljenog održavanja sastanka političkih predstavnika Bošnjaka u regionu, o kojem je prvi za portal Radiosarajevo.ba pričao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti, bez uredničkih korekcija:

SVE SABORI, NIGDE DRŽAVNIKA NEMA

Sve srpski sabor, sve bošnjački sabor, hrvatski narodni sabor.

To je to, to je sav opus našeg bitisanja od Dejtona do danas.

Skoro tri decenije žudimo za državnikom, koji može okupiti ljude oko države i Ustava, i napraviti normalnu zemlju.

Koliko kod žudimo, možda je ipak naša iskrena želja tri male fildžan teritorijice, u kojima žive “čistokrvna” plemena vođena poglavicama.

Biću vrlo kratak i jasan, vaše ideje, vaši sabori i plemena me ne interesuju, nikad ali nikad neću živeti u vašim iluzijama jednostranosti i religijskih država.

Niste hteli da nam deca uče demokratiju, nove tehnologije, jezike, zato ste ih naterali da uče veronauku, i baš zato nikad više “vernika”, a uz to još više kriminala i korupcije, a dece nikad više van zemlje.

Danas trebaju državnici koji mogu oko sebe okupiti sve građane ukoliko želite ovu zemlju.

Ako ne želiti, onda svi u svoje sabore i zna se tri fildžan teritorijice , od Bosne i Hercegovine onda više ništa nema, a naravno ni od mene, jer jedino što me ovde još uvek zadržava jeste Bosna i Hercegovina.

Na kraju budimo iskreni niko od vas ovu zemlju ne voli, ona je vama samo dobra sisa iz koje crpite ideje za svoje plemenske zajednice i jednonacionalne ciljeve.

Da se razumemo vi ste nažalost većina u ovoj zemlji, ukoliko želite saborovanje po etničkom principu od pre nekoliko vekova, samo hajte ali bez nas manjine.

Pred nama je nekoliko odsudnih meseci, i nemojte da niko od vas plemenjaka svojata Bosnu i Hercegovinu, jer ne volite vi nju, vi volite samo sebe i svoje plemenjake!”, napisao je Vojin Mijatović.

Radiosarajevo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS