Vojnicima kupuju mesa za 939.722 KM

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ministarstvo odbrane (MO) BiH raspisalo je tender za nabavku hrane prve klase za potrebe Oružanih snaga (OS) BiH, a vrijednost ugovora na tri godine, s uračunatim PDV-om, iznosi 939.722 marke, otkriva „Avaz“.

Halal program

Ovaj tender, koji je objavljen i na Portalu javnih nabavki, podijeljen je na pet lotova, a MOBiH, između ostalog, kupuje za potrebe OSBiH juneće i goveđe meso, svježu ribu, ali i svježu junetinu i janjetinu te meso s halal programom.

Prema raspisanom tenderu, ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 803.184 marke, a sporazum će biti potpisan samo s jednim ponuđačem.

Tako MOBiH za polutrajne juneće i goveđe proizvode daje 173.333 KM, bez uračunatog PDV-a. Za iste proizvode, ali s halal programom, bit će utrošeno i 128.717 maraka, navodi se u pozivu koji je otvoren do 1. septembra.

Kada je u pitanju nabavka svježe ribe, za ovu namjenu planiran je iznos od 110.256 maraka.

Navedena skladišta

Za svježe juneće i janjeće meso ukupno će biti utrošeno 390.876 maraka, s tim da je vrijednost jednog lota 195.834 KM, jer je u proceduri i nabavka svježeg junećeg i janjećeg mesa prema halal programu.

U tenderu je navedeno da je meso potrebno izručiti u skladišta u Butilama, Rajlovcu, Čapljini, Banjoj Luci i Tuzli.

Istraga o nabavci 27 tona ribe

Istražni organi BiH već mjesecima provjeravaju ko je i po čijem nalogu, a o čemu smo pisali prije tri godine, nabavio 27 tona konzervirane ribe kojoj je istekao rok trajanja.

Ista je situacija s desetinama litara soka kojem je istekao rok još kada je kupljen od jedne firme u Srbiji.

390.876 KM za juneće i janjeće meso

110.256 KM za svježu ribu

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING