Volite sladoled? Evo što se događa u tijelu kada ga jedete

sladoled borovnica 270849 725x408 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tijekom godina istraživanja su pokazala da pretjerano jedenje sladoleda može dovesti do debljanja, srčanih bolesti, a čak može narušiti i probavnu mikrofoloru.

Srećom, nije sve tako crno, pa iz sladoleda možemo dobiti i kalcij koji naše tijelo treba, a i jednostavno se osjećamo dobro kada ga jedemo.

Nažalost, sada je otkriveno da postoji i još jedna negativna strana jedenja sladoleda, posebno ako ga volite jesti navečer, prije spavanja. Naime, on vam može poremetiti kvalitetu sna.

ČITAJ JOŠ:  Kako se zaštititi od infekcije

Iako je potrebno provesti još mnogo istraživanja o povezanosti prehrane i sna, ova dosadašnja sugeriraju da ono kako se hranimo utječe na to kako spavamo. Jedno istraživanje posebno, pokazalo je kako ljudi koji se lošije hrane i koji unose više količine kalorija, posebno u formi dodanih šećera, lošije spavaju.

Upravo nedavna istraživanja tu teoriju su potvrdila, dodani šećer glavni je krivac za loš san povezan s lošom prehranom. Naime, tijelo u najkvalitetniji i najdublji san ulazi kada nam je tjelesna temperatura niska, a ako se prije spavanja najedemo nečeg s puno šećera, tjelesna temperatura je viša i teže padamo u dubok san.

ČITAJ JOŠ:  Žena se skinula u znak protesta ruskih silovanja u Ukrajini

Jedna vrsta sladoleda posebno je problematična. Radi se o onom čokoladnom. Naime, uz sav taj šećer, on sadrži i kofein te teobromin – antioksidans koji djeluje kao stimulans i drži nas budnima.

Ako se i nakon sveg ovog ipak ne želite odreći sladoleda prije spavanja, pri kupnji obratite pozornost na deklaraciju i birajte onaj sladoled s nižim udjelom šećera, piše Eat this.

GODISNJICA
MARKETING