„Volontiraj-kreditiraj“ u Ministarstvu poljoprivrede ZDK

c29c12f108aba1c576f94e3a06d1f923_XL

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona, je u sklopu projekta „Volontiraj-kreditiraj 2013. – socijalni dan“, ugostilo 12 učenika Srednje mješovite i Industrijske škole Zenica.  Projektom je predviđeno da učenici provedu jedan radni dan sa službenicima Ministarstva upoznajući se sa načinom rada i aktivnostima koje se provode u ovom ministarstvu.

Projekt Volontiraj-kreditiraj  provodi se šest godina s ciljem uspostavljanja kontakta između sadašnjih i budućih profesionalaca, jačanja kapaciteta mladih, razvoja lokalne zajednice i poboljšanja statusa mladih u cjelini. Učenici dnevnicu od 20 maraka poklanjaju zajedničkom fondu za finansiranje učeničkih projekata od značaja za lokalnu zajednicu.

Volonterima je dobrodošlicu poželio ministar Bojan Bošnjak i upoznao ih sa organizacionom šemom i radom Ministarstva. Ostatak radnog dana proveli su u interaktivnom radu sa službenicima Ministarstva stičući znanje o  profesionalnim dužnostima i aktivnostima koje obavljaju. Također su iskoristili priliku da iznesu svoje planove za budućnost i informišu se o mogućnostima za postizanje zacrtanih ciljeva. Po završetku radnog dana, ministar Bošnjak uručio je učenicima prigodne poklone kao uspomenu na njihov radni dan u Ministarstvu, a ujedno i prvi radni dan u njihovoj praksi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE