Vozač autobusa koji je vozio bolesnu ukrajinsku djecu u Sloveniji kažnjen sa 1.000 eura

slovenija policija autobus
20.09.2015., Bregana - Na granicnom prijelazu Bregana dosla su dva autobusa koja su odvezla izbjeglice u Sloveniju.rPhoto: Borna Filic/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vozač autobusa italijanskih registracijskih oznaka koji je bolesnu djecu iz Ukrajine prevozio u bolnicu u Trstu platio je globu od hiljadu eura na prolasku kroz Sloveniju jer nije znao da mora platiti cestarinu iako je u humanitarnoj misiji.

Kako je prenio tršćanski list “Primorski dnevnik” koji izlazi na slovenskom jeziku, mladi bolesnici iz Ukrajine protekli su vikend stigli u Trst, a vozača autobusa kaznila je državna firma za autoceste (DARS) prilikom redovne kontrole.

ČITAJ JOŠ:  Kakve će ekonomske posljedice na BiH prouzrokovati rat u Ukrajini

Prijevoznik nije imao odgovarajuću dokumentaciju kako bi se dokazalo da je riječ o humanitarnom konvoju za koji se cestarina ne plaća.

DARS je početkom marta oslobodio cestarine izbjeglice iz Ukrajine koji dolaze u Sloveniju zbog rata ili kroz nju prolaze. Cestarine su oslobođeni i oni koji ih prevoze.

No, u DARS-u kažu da njihovi kontrolori koji nadziru promet moraju biti obaviješten o dolasku vozila najmanje

U subotu je u tršćansku pedijatrijsku bolnicu prevezeno 20 mladih pacijenata oboljelih od hroničnih bolesti, dijabetesa i tumora, prenosi Hina.

ČITAJ JOŠ:  Sloveniju trese nova afera: Da li Janšine predizborne kampanje finansiraju Mađarska i Orban?

No, njihovo putovanje Slovenijom ostat će u neugodnom sjećanju, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Autobus s malim pacijentima na slovenskoj autocesti su zaustavili djelatnici DARS-a koji su vršili naplatu cestarine. Od 2018. godine veća vozila moraju na autocestama u Sloveniji zbog elektronske naplate cestarine moraju imati ugrađen poseban elektronički uređaj koji automatski naplaćuje cestarinu na temelju prijeđene udaljenosti.

Kako su za Primorski dnevnik rekli vozači spomenutog humanitarnog konvoja, oni za to nisu znali, što su pokušali pojasniti kontrolorima na autocesti, no za nastavak putovanja morali su svejedno platiti kaznu od hiljadu eura.

ČITAJ JOŠ:  Rusima prijeti katastrofa pod Kharkivom, traže sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a
GODISNJICA
MARKETING