20211016121248 686454
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 17, 2021 @ 11:50
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Vozač golfa se osramotio se već na startu ulične trke, kada je umjesto naprijed krenuo u rikverc i udario u automobil koji se nalazio pozadi. Na sreću, niko nije stradao.

NER FIT

Svi znamo da su ulične trke i te kako opasne i definitivno nije potrebno naglašavati da su nelegalne, bez obzira na to gdje se i u kakvom aranžmanu održavaju.

Izuzetak su, naravno, organizovane trke, gdje je publika na bezbjednoj udaljenosti, a pista slobodna i čista od neželjenih uljeza.

Ovaj slučaj upravo pokazuje koliko mogu biti opasne po posmatrače.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Naime, na Redditu je objavljen video u kom glavnu ulogu preuzima VW Golf R. Moćni automobil se prilično osramotio, ali ne zbog svojih performansi, već zbog greške vozača.

Vozač šeste generacije sportskog Golfa je, izgleda, bio toliko uzbuđen zbog trke protiv BMW-a Serije 1 da je, greškom, ubacio u rikverc. Uključena svjetla za vožnju unazad jasno pokazuju da će biti problema, i to već za nekoliko sekundi.

Golf je krenuo unazad i udario u Seat Ibizu, a šteta nije mala. Osim poklopca motora, stradali su i branik, svjetla, blatobrani… Na kraju, osramoćeni vozač Golf je odjurio kao da se ništa nije dogodilo.

Iako sve upućuje na onaj vic u kom glavni lik misli da je “R” na automatskom mjenjaču oznaka za “Race”, lako je pretpostaviti da se vozač zbunio i napravio nenamjernu grešku.

Tako sada znamo da je Golf, koga pokreće 2.0 TSI sa 270 KS, i te kako startan i u vožnji unazad.

Inače, kada se kreće naprijed, do 100 km/h stiže za 5,5 sekundi, a maksimalna brzina automobila limitirana je na 250 km/h.

LIDER