Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine udario staricu na parkingu u Austriji

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Lider HDZ-a Dragan Čović bio je jučer u posjeti Orašju, gdje je razgovarao s predstavnicima vlasti u Posavskom kantonu.

Nakon sastanka je komentarisao i odnose na nivou Federacije BiH, ali i pojedinih kantona. Upitan je šta se dešava u USK, gdje su neki od partnera sa nivoa FBiH (NES i SBiH) odlučili se za pravljenje koalicije sa SDA i DF-om, on je kazao:

– Ne znam šta se događa na nivou kantonima. Vidite kako se sporo odvijaju procesi u kantonima. Mi smo taktizirali kad je u pitanju Posavski kanton, ali smo među prvim uspostavili vlast. Čim završimo Federaciju, mi ćemo završiti i HNK i SBK. Bit će različitih kombinacija i do sada ih je bilo. Mene ne iznenađuju takve promjene. Vidjeli ste i u ZDK da je to bilo napregnuto, nešto slično je i u Sarajevu, Tuzli, pa i USK – rekao je Čović za RTV HB.

Kazao je da je to interes drugih, a da oni gledaju svoj interes. Dodao je da će partnerstvo što se tiče FBiH staviti na papir u narednih nekoliko dana.

– Tako ćemo sve da definišemo što se tiče resora i institucija i vjerujem da ćemo rok koji je postavljen za 5. ili 6. april ispoštovati, a kako će to ići u narednih godinu dana, vidjet ćemo i pratit ćemo – zaključio je Čović.