Portal 072info

Vozač “kamiona smrti” Ronan Hughes priznao ubistvo 39 migranata

Screenshot 2 1256
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vozač kamiona iz Sjeverne Irske Ronan Hughes priznao je krivicu za ubistvo iz nehata 39 vijetnamskih migranata koji su pronađeni u hladnjači kamiona u Essexu u oktobru prošle godine. Krivicu je priznao u Centralnom krivičnom sudu u Londonu. Hughes je bio optužen za 39 slučajeva ubistva muškaraca, žena i djece iz Vijetnama koji su pronađeni ugušeni u hladnjači kamiona 23. oktobra 2019. godine.

Osim toga izjasnio se krivim za kovanje zavjere kako bi pomogao nezakonitoj imigraciji u periodu između 1. maja 2018. godine i 24. oktobra 2019. godine.

Među žrtvama otkrivenim u hladnjači bilo je i deset tinejdžera, od kojih je najmlađi imao 15 godina. Najstarija osoba koja je preminula imala je 44 godine. Istragom je potvrđeno da je uzrok smrti migranata bila asfiksija (nedostatak kisika) i hipertemija (pregrijavanje) u zatvorenom prostoru.

Drugi vozač kamiona Morris Robinson koji je upravljao vozilom kada je pronađeno u Essexu također je priznao krivicu za ubistvo bez predumišljaja. Treći vozač Eamonn Harrison ranije se izjasnio se da nije kriv za ove optužbe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)