Vozač Porsche Cayenne pijan, drogiran i bez vozačke dozvole na autoputu pokosio dva muškarca

Vozač Porsche Cayenne pijan, drogiran i bez vozačke dozvole na autoputu pokosio dva muškarca

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 došlo je do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako prenose njemački mediji, dvojica državljana BiH, vozili su se sinoć jedan iza drugog kada su odlučili da naprave pauzu i odmore se. Izlazeći sa autoputa i krećući se ka odmorištu na njih je odjednom naletio Porsche Cayenne i došlo je do lančanog sudara u kojem je povrijeđen državljanin BiH (35).

Vozač i suvozač iz Porschea izašli su da vide u kakvom stanju je 35-godišnji vozač iz BiH. I sve bi prošlo uobičajenom procedurom da nakon nekog vremena odjednom na odmorište nije došao 65-godišnjak, koji se policijskom patroli iz Memingena predstavio kao vozač Porsche Cayenne! Državljani BiH su odmah osporili tvrdnje ovog 65-godišnjaka, objasnivši policiji ko ih je zaista udario.

Na kraju se ispostavilo da su i vozač i suvozač iz Porsche Cayenne zapravo bili pod uticajem alkohola i pokušali su policiji da “podvale” drugog vozača.

Tada je policija započela detaljni pretres vozila i provjerila vozača i suvozača. U Porsche Cayenne je pronađena manja količina narkotika, a provjerom je utvrđeno da vozač, koji je udario državljane BiH, nema ni vozačku dozvolu. U jednom momentu je nastao potpuni haos i policija nije mogla da utvrdi ko je zaista bio za volanom poršea. Na kraju su izuzeti i uzorci krvi, a Porsche zaplijenjen. Najdeblji kraj će vjerovatno izvući 65-godišnjak koji se lažno predstavio kao vozač Porsche Cayenne koji će biti prijavljen za ometanje pravde.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE