Vozači oprez: Narednih 60 dana će biti gužva na dionici puta na M-17

Vozači oprez: Narednih 60 dana će biti gužva na dionici puta na M-17

Sporazum o izvođenju radova sanacije pružnog prelaza na magistralnoj cesti M-17 u Blažuju između Operatora-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije svečano je potpisan danas u Sarajevu.

Na potpisivanju je istaknuto da je taj prelaz zbog lošeg stanja, u kojem se nalazi godinama, ometao saobraćaj na cesti M-17, te da je neophodno da bude stavljen u funkciju jer Terminali moraju biti povezani željeznicom.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta izjavio je da je riječ o jednom od mnogih infrastrukturnih problema u KS koji decenijama čekaju na sanaciju.

Dodao je da zahvaljujući zajedničkim naporima konačno kreću u rješavanje tog problema kako bi poboljšali sigurnost svih učesnika u saobraćaju i stvorili kvalitetne uslove za funkcionisanje Terminala.

Direktor korporacije Operatora-Terminali Federacije Hermedin Zornić naveo je da će Sporazum omogućiti da u narednih 60 dana dovedu u funkcionalno stanje pružni prelaz za putnička vozila i dopremanje naftnih derivata željeznicom u Terminale.

Rekao je da su u pripremi sporazuma problem predstavljali neriješeni imovinsko-pravni odnosi ali da su proces uspjeli privesti kraju uz pomoć Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije.

Najavljeno je da će uskoro nakon potpisivanja sporazuma biti raspisan i javni poziv za odabir izvođača radova.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica