Vozači, oprez: Povećan broj motociklista i biciklista

m 7

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privemenom saobraćajnom signalizacijom.

– Povećan je broj biciklista i motocilista, pa sve učesnike u saobraćaju molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad – Tarčin, večeras od 20 sati do 06 sati ujutro na snazi će biti obustava saobraćaja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla – Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično – jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Ustikolina – Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima putnička vozila na prelazak granice ne čekaju duže od 30 minuta.