Portal 072info

Vozači oprez: Prije polaska na putovanje, provjerite dokumentaciju

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH , na GP Doljani ovoga jutra pojačan je izlazak vozila iz BiH (zadržavanja su od 30 do 40 minuta). Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smijera.

Saobraćaj se ovoga jutra odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme , vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box