VOZIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA, BJEŽAO PATROLI: Uhapšen Zeničanin zbog uzrokovanja saobraćajne nezgode

Dana 02.02.2015. godine, u 21,15 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Opel-Zafira“, registarskih oznaka A06-M-191, kojim je upravljao D.S. iz Zenice. Do saobraćajne nezgode je došlo tako što je vozač upravljajući vozilom istim ostvario kontakt sa saobraćajnim znakom „Obavezan smjer“, koji se nalazi na ostrvu u kružnom toku. Nakon što je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, navedeni vozač D.S. se ne zaustavlja na mjestu nezgode, već ubrzanom vožnjom nastavlja kretalje ulicom Branilaca Bosne. Policijska patrola Policijske stanice Centar se odmah nakon što je obaviještena o navedenom događaju, vozilom sa upaljenim rotacionim svjetlima upućuje u potjeru za navedenim vozilom, te u ulici Sarajevska izdaje zvučnu naredbu da se vozilo zaustavi. Vozač D.S. se oglušuje o naredbu ovlaštenog službenog lica, te još više povećava brzinu kretanja vozila nastavljajući kretanje ulicama Štrosmajerova i Armije RBiH, gdje je u neposrednoj blizini kružnog toka sporno vozilo zaustavljeno od strane policijske patrole.

Prilikom legitimisanja lica D.S. od strane policijskih službenika, isti pokazuje znakove teške alkoholiziranosti te agresivno postupa prema policijskim službenicima koji navedeno lice lišavaju slobode i privode u službene prostorije Policijske stanice Centar. Takođe, i u službenim prostorijama isti pokazuje vidnu agresivnost, upućujući pogrdne riječi i psovke policijskim službenicima, nakon čega je i zadržan.

Protiv lica D.S. će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog prouzrokovanja saobraćajne nezgode i bježanja sa lica mjesta, te će istom biti izdat prekršajni nalog zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Navedeno lice će takođe biti sankcionisano zbog remećenja javnog reda i mira nepostupanjem po naredbi i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica, o čemu će se sačiniti posebni izvještaji.

MUP ZDK