Portal 072info

Vraća se ljeto: U četvrtak 34 stepena Celzija

Nakon nekoliko hladnijih dana u BiH ponovno stižu ljetne temperature, piše novinska agencija Patria.

Iako će vrijeme biti promjenljivo vladat će visoke temperature, pa se u četvrtak očekuje i 34 stepena Celzija.

PONEDJELJAK

U Bosni i Hercegovini prolazna nestabilnost sa zapada. Prije podne očekuju se lokalni pljuskovi u sjeverozapadnim i sjevernim područjima, a u drugoj polovini dana i u većem dijelu zemlje. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 °C.

UTORAK

U Bosni i Hercegovini umjereno oblačno. Lokalno slab pljusak je moguć u sjevernim područjima Bosne poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 31 °C.

SRIJEDA

U Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 °C.

ČETVRTAK

U Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 34 °C, prenosi NAP.

Podijelite članak