Vraćene brojne mjere zabrane u gradovima, u nekim uvedeno i vanredno stanje

korona virus novi sad maske prolaznici 82
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Odluka je na snazi od 6.00 časova, a donesena je jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i većina zaraženih boravila je u zatvorenom prostoru gdje je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Krizni štab za suzbijanje virusa korona donio je juče odluku da na području grada Beograda bude obavezno nošenje maske u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Svi posjetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona ljepote, teretana i slično, obavezni su da sve vrijeme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske, navedeno je u saopštenju sa sjednice Kriznog štaba, na kojoj je raspravljno o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

U saopštenju je istaknuto da maske i dalje ne moraju biti hirurške i da su prihvatljive sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave.

U Vranju je juče uvedena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih i oboljelih od virusa korona.

Ovu odluku donio je Gradski štab za vanredne situacije, s obzirom na veoma nestabilnu i tešku epidemiološku situaciju na području Vranja.

U Srbiji su od virusa korona juče preminule još četiri osobe, a 242 oboljele, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Trenutno su aktivna 1.433 slučaja, a na respiratorima je 36 pacijenata.

Do sada su ukupno preminule 274 osobe, a virus korona potvrđen je kod 14.288 osoba.