Screenshot 3 32
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Centralni informatički sistem koji upravlja i kontroliše čitače karata na ulazima stadiona “Asim Ferhatović Hase” je ukraden, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Fudbalskog kluba Sarajevo. Iako su se u Bordo klubu nadali kako neće imati većih problema za organizaciju revanš utakmice prvog pretkola Konferencijske lige protiv moldavskog Milsamija, na stadionu Koševo dočekalo ih je neprijatno iznenađenje.

Od ranije je poznato kako je FK Sarajevo u procesu preuzimanja korištenja stadiona od Centra za sport i rekreaciju, odnosno Opštine Centar. Upravo su iz CSR-a ovih dana izvijestili FK Sarajevo kako su krađu sistema (koji košta oko 70.000 KM) prijavili policiji te da će se potruditi da riješe situaciju zbog meča planiranog u četvrtak. Međutim, najvjerovatnije od toga neće biti ništa jer je procedura takva da bi morali raspisati tender za nabavku nove opreme i softvera, a to bi se moglo odužiti na mjesec dana.

U FK Sarajevo ne žele ništa prepustiti slučaju pa su se spremili i za alternativni način kontrole ulaza na stadion putem ručnih skenera.

Podsjetimo, projekt ugradnje čitača karata s rampama je završen prije tačno godinu, a finansirali su ga zajedničkim sredstvima Nogometni savez BiH iz UEFA fonda Lige nacija (100.000 eura) i Općina Centar (200.000 KM).

Inače, FK Sarajevo je obavijestio javnost da prodaja ulaznica za meč protiv Milsamija počinje u ponedjeljak u Bordo Fan Shopu. Odlukom nadležnih organa na Koševu će moći prisustvovati 9.600 navijača (30 posto kapaciteta stadiona), a za navijače će biti otvorene sve četiri tribine stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Prvenstvo pri kupovini ulaznica će imati aktivni članovi kluba te vlasnici sezonskih ulaznica za sezonu 2019/20. Za njih će prodaja početi u ponedjeljak u 12 sati u prostorijama Bordo Fan Shopa, a ostatak navijača svoju ulaznicu će moći kupiti od utorka.

Cijene ulaznica:

Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM

Tribina “Istok” – 10 KM (8 KM za članove)

Tribina “Zapad” – 12 KM (10 KM za članove)

Tribina “Jug” – 5 KM

Sve informacije o ulaznicama i Covid protokolima možete pročitati ovdje.