Vrijeme je za ćišćenje ormara: Šest znakova koji vam govore da se riješite nepotrebnih stvari

Podijelite vijest

Da li ste ikada buljili u svoj prepuni ormar i osjećali se kao da nemate šta da obučete? Najvjerovatnije, to nije znak da vam treba više odjeće. To može samo značiti da se trebate riješiti nepotrebnih stvari, piše Cosmopolitan.

Ovo je šest znakova da je vrijeme za početak čišćenja vašeg ormara.

Često sortirate odjeću

Kada imate previše stvari, stvari mogu da se pobrkaju prilično brzo. Ako vam se čini da morate neprestano sortirati odjeću, to je znak da imate više nego što vam treba.

U vašem ormaru se nalazi previše neiskorištenih komada

Možda imate puno komada odjeće, ali priznajte nikad ih ne koristite. Vrijeme je da napravite mjesta za odjeću koju ćete zapravo nositi!

Ništa ne možete pronaći

Stalno lupate po hrpama neiskorištene odjeće kako biste pronašli svoj omiljeni top ili go-to suknju? Smanjivanje stvari koje vas ometaju, može vam uštedjeti nekoliko dragocjenih minuta ujutro kada se budete spremali za taj dan.

Štedite odjeću za koju mislite da će vam “možda trebati jedan dan”

Traperice neonske boje možda su u modi još 2009. godine, ali trend se vjerovatno neće vratiti uskoro. Najbolje ih je bacati u korist odjeće više u skladu s vašim ličnim stilom!

Odjeća se nakuplja izvan vašeg ormara

Ako vam je odjeća počela zauuzimati prostor izvan ormara, na krevetu ili čak podu, nakupili ste previše stvari. Uz to, neuredna soba može učiniti da se osjećate tjeskobno i preplavljeno.

Vaše životne navike su se promijenile

Jeste li samo pronašli novi posao koji zahtjeva više poslovnog trošenja ili ste odlučili ići na slobodu i nemate pojma šta trebate učiniti sa svojim blejzerima? Iskoristite ovu priliku da i vi započnete svježi sa svojim odabirom odjeće!


Podijelite vijest