joy 2483926 1920 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Konstantna interakcija s nekim može da ometa misli i pronalaženje novih ideja. Sa druge strane, vrijeme koje povodite sami sa sobom omogućiće procvat kreativnosti.

Prijatelji su važni za sreću, ali nedavna istraživanja pokazuju da provođenje više vremena sa samim sobom može da ima i više koristi nego što to možda mislimo, piše Bright Side.

Podsticanje kreativnosti

Neprestana interakcija s ljudima može da remeti misli i pronalaženje novih ideja, dok vrijeme koje provodite sami sa sobom doprinosi kreativnosti i pojačava vašu maštu.

Pomaže da stvari vidite drugačije

Ponekad, da bi se vaši prijatelji osjećali dobro, možda zaboravite da razmišljate ili da se brinete o sopstvenim potrebama i osjećajima.

Ako imate manje prijatelja ili ih uopšte nemate, ponekad to može da bude od pomoći da budete više svoji i stvari vidite onakve kakve one zaista jesu. Važno je naučiti da i kada ste sami sa sobom možete da budete sretni.

Prijateljstvo na silu neće imati nikakve koristi

Prisilno druženje sa nekim sa kim nemate mnogo toga zajedničkog znači da gubite dragocijeno vrijeme koje možete da provedete sami sa sobom, a može i da ostavi i loš osjećaj na kraju dana.

Donošenju dobrih životnih odluka

Ukoliko često ne provodite kvalitetno vrijeme sa samim sobom, to može da vam oteža kod otkrivanja šta tačno želite u životu.