Portal 072info

Vrijeme u koje se budimo po noći otkriva koji je dio tijela ‘najslabiji’

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tijelo je nevjerojatan mehanizam. U njemu se tijekom sna događaju se brojne kemijske reakcije i promjene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana.

 

Ako se noću budite u isto vrijeme ili pak ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i doznajte što vam vaše tijelo poručuje, piše Dnevnik.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako se budite između 23 sata i 1 sat
Ovo vrijeme povezano je sa žučnim mjehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tijekom dana unijeli u organizam. Buđenje u ovo vrijeme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vrijeme da promijenite prehrambene navike. Isto tako, buđenje u ovo vrijeme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva te osuđivanja sebe i/ili drugih. Vlastite ili tuđe pogreške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata
U ovo vrijeme tijelo osvježava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Tijelo vas upozorava da promijenite prehranu i smanjite unos alkohola. Isto tako, buđenje u ovo vrijeme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, gnjeva i krivnje zbog čega se teško možete opustiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako se budite između 3 i 5 sati
Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kisik, šalju ga u ostale organe i pripremaju tijelo za novi dan. U to vrijeme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim zrakom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom. Isto tako, buđenje u ovo vrijeme povezano je uz osjećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili riješili.

Ako se budite između 5 i 7 sati
Ovo vrijeme povezano je s debelim crijevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vrijeme može značiti da je tijelo dehidrirano te da mu fali vode. Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osjećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promjene, kretanja i ulaganja u sebe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)