shutterstock 380528278 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Hljeb nije najveći grijeh ako ste na dijeti, ali postoji vrsta koju bi trebalo izbjegavati.

Mnogi vole da jedu hljeb i u radnjama zaista možete da nađete mnogo vrsta ove namirnice, ali nisu sve jednako dobre za nas.

Ako se pitate da li je hljeb zdrav, odgovor je – ponekad. On može da bude odličan izvor cjelovitih žitarica koje su bogate nutrijentima.

Ipak, nije svaka vrsta hljeba zdrava. Onaj koji je napravljen od bijelog brašna nema gotovo nikakvu nutritivnu vrednost i to je već dobro poznato.

Takođe, nije dobro kada peciva sadrže puno masti, kroasani mogu da budu prepuni maslaca ili ulja, a tako je i sa slatkim hljebovima. Nije dobro ni ako je hljeb pun aditiva. Naravno, nije dobro ni ako ga jedete konstantno u većim količinama, piše Eat This, Not That.

Najnezdraviji hljeb

Prema mišljenju nuticionista, najnezdraviji hljeb je onaj koji ima dugačak spisak sastojaka. Razmislite, kada kod kuće pravite sami hljeb potrebno vam je svega nekoliko sastojaka – voda, brašno, kvasac i malo soli.

Kada kupujete hljeb obratite pažnju na sastav, ako ima mnogo aditiva i sastojaka čija imena ne možete ni da pročitate, takav hljeb zaobiđite. Osim toga, ne bi trebalo da kupujte ni hljeb koji ne sadrži vlakna, jer su ona korisna.