Vučić najavio: Imat ćemo nove vakcine, vakcinišemo region jer nismo “pusto ostrvo”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će mjere protiv pandemije koronavirusa biti ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni s tim.

Vučić je istaknuo da je Srbija pribjegla vakcinisanju državljana regiona, jer nije “pusto ostrvo” i nije “sama na svijetu”.

On je izrazio nadu da će u narednoj sedmici Srbija imati još najmanje 500.000 vakcinisanih.

ČITAJ JOŠ:  Pauk crna udovica ujeo dječaka (4), hitno je prebačen u bolnicu

– Imat ćemo nove vakcine u međuvremenu. Brojevi u Beogradu su stabilni, ali nam u malim mestima i dalje rastu. Važno je da im se objasni koliko je imunizacija važna – rekao je Vučić, koji će se vakcinisati početkom naredne sedmice u nekom od malih gradova Srbije.

Na konstataciju da su izostale reakcije zvaničnika iz regiona čiji se državljani vakcinišu u Srbiji, Vučić je rekao da je on u svakodnevnoj komunikaciji s vlastima u Podgorici i Sjevernoj Makedoniji.

– Meni je važno, za nas je važno da su ljudi zaštićeni. Pošto sam vidio kritike, zašto mi vakcinišemo – nismo mi pusto ostrvo, ne živimo sami na svijetu – rekao je Vučić, piše Srna.

ČITAJ JOŠ:  Ćamil Duraković: Mjesec je juli, svako se na svoj način sjeća genocida u Srebrenici
GODISNJICA
MARKETING