Vučić nakon susreta sa Schmidtom: Ne slažem se s korištenjem Bonskih ovlasti, ali mir je najvažniji

Screenshot 5 22

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Dvojica sagovornika analizirali su situaciju u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini, a Schmidt je iznio svoje viđenje razloga za upotrebu Bonskih ovlasti.

Vučić je izrazio neslaganje sa posljednjim odlukama i primjenom Bonskih ovlasti za koje smatra da ne doprinose stabilnosti, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Vučić i Schmidt su se saglasili da je očuvanje mira u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu od presudnog značaja za ekonomski napredak Zapadnog Balkana.

Ova službena posjeta visokog predstavnika Christiana Schmidta Beogradu stiže dva dana nakon što je odlučio obustaviti primjenu neustavnog Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, ali i sve češćih i brutalnijih napada lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegovih partnera.

Interesantno, niko od zvaničnika Srbije se do danas nije oglasio nakon posljednjeg poteza visokog predstavnika za razliku od funkcionera iz Republike Srpske koji su iznijeli najteže optužbe na račun Schmidta.

Vučić i Schmidt su se već jednom zvanično sastali u septembru prošle godine kako bi razgovarali o političkoj situaciji u regionu.

Klix.ba

Prethodni članakPolicija podnijela prijavu protiv Severine: Vrijeđala socijalnu radnicu?
Sljedeći članakMuriz Memić: Oni zaboravljaju da se ja borim za istinu o ubistvu mog sina 6 godina!