Portal 072info

Vučić: Nije mi palo na pamet da šutnem stolicu i izađem napolje, imao sam čast da obavim odličan razgovor s Trampom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je ekskluzivni intervju „Dnevnom avazu“ nakon potpisanog sporazuma s premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Vašingtonu te sastanka u Briselu sa zvaničnicima EU.  

Vučić je za “Avaz” govorio o detaljima sporazuma iz Vašingtona, odjecima u regionu, posebno na BiH, napadima opozicije i reakcijama iz Rusije, zatim o dešavanjima u Crnoj Gori…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Zamislite predsjednika bilo koje od naših malih zemalja iz regiona da dobije priliku da uđe u Ovalni ured, da razgovara bilateralno, sam s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država i da, kada mu stave stolicu, on kaže: “Izvinite, ne interesuje me ova stolica, sad ću lijepo da je šutnem, pa ću da izađem napolje i baš me briga za SAD, jer je meni mnogo važno za moju sujetu kakva će stolica da bude.” Naravno da mi to na pamet nije palo. 

Ponašao sam se odgovorno, ponašao sam se pristojno i imao čast i priliku da obavim odličan razgovor s Donaldom Trampom (Trump). To bih ponovio uvijek, jer moja je obaveza da radim sve što mogu za moju zemlju, za Srbiju. A trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije već i svih drugih u regionu – rekao je, između ostalog, Vučić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kompletan intervju s Aleksandrom Vučićem pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 12
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Vučić: Želimo najbolje moguće odnose s BiH i mir u regionu

072info.com

Vučić: Crna Gora nam je najbliža država, jer RS nije država

072info.com

Erdoan razgovarao s Tačijem i Vučićem: Nastaviti saradnju

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)