Portal 072info

Vučić: Nisam prihvatio papir na kojem se tražilo međusobno priznanje

1BB27A68 D092 48C1 B9AD 8513E4D85248
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se novinarima nakon prvog dana sastanka u Vašingtonu. Kazao je da su pregovori sa delegacijom Kosova bili teški, ali da je zadovoljan atmosferom. 

– Mi smo došli u dobroj vjeri da postignemo dogovor. Bili su prisuni svi iz američke vlade koji se bave ekonomijom. Sačekat ćemo sutra, finalni dokument ćemo moći da vam pokažemo, ako ga bude. Ljudima u Srbiji želim da kažem: 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nema bojazni da bih mogao da potpišem bilo kakav dokument u kojem stoji da priznajemo Kosovo”. Borba se nastavlja, ako budemo završili ovo danas, to će značiti da nisam nezadovoljan. Da vam otkrijem, kada smo rekli da priznanje ne može da bude u dokumentu, oni su rekli da prihvataju sve iz prvog dokumenta, samo da bi opstalo međusobno priznanje. Nema nikakve sumnje da to danas ili večeras više neće biti tema – rekao je Vučić.

Kazao je da nije prihvatio papir na kojem je pisalo “priznanje”. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nisam prihvatio papir u kome se tražilo uzajamno priznanje, te odredbe neće biti u daljim razgovorima – rekao je Vučić.

Potvrdio je da je sastanku prisustvovala i kćerka Donalda Trampa (Trump) – Ivanka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Mnogo toga nije lako za nas. Došla je i Ivanka Tramp u jednom trenutku i nije se kratko zadržala. Da li će biti susreta na još višen nivou još niko to ne može potvrditi – naglasio je Vučić. 

Komentirao je i potez ministra Siniše Malog koji je novinarima tokom razgovora saopćio da je na stolu tačka o međusobnom priznanju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Ministar Mali je izašao poslije prvog papira i rekao vam je istinu. Ja nisam tamo nikakav heroj bio. Moj posao je da čuvam ustav i Srbiju. Mislim da su svi ponosni na koji način smo štititli našu zemlju – rekao je Vučić.

Podijelite članak
  • 14
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Je li ovo najatraktivnija bošnjačka političarka? Velika patriotkinja privlači ogromnu pažnju na društvenim mrežama, a evo i zašto…

072info.com

DETALJI TRAGEDIJE: Beba umrla od gušenja

072info.com

Velika akcija na Kosovu: Uhapšeno 10 policajaca, bageri srušili 12 ilegalnih kockarnica (VIDEO)

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)