Vučić o kosovskom “non paperu”: To je napisao neko mnogo lukaviji od mene

Screenshot 5 72
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da novi “non paper” o Kosovu nije izbačen tek tako i da ga je napisao neko veoma upućen, jer se u njemu nudi mnogo stvari. Kako ističe, kosovski “non paper” ponudio je brojne stvari koje bi se svidjele Srbima, a da zauzvrat priznaju Kosovo, što je neprihvatljivo.

“Taj non paper sastavljao je neko ko je mnogo pametan, mnogo lukaviji od mene, vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao ovaj drugi non paper nego prvi”, rekao je Vučić novinarima u Pukovcu nakon što se revakcinisao protiv koronavirusa.

On je naveo da je papir napisan “pametno, nezgodno i neugodno” i da je u njega mnogo stvari ugrađeno koje bi se Srbima dopale, a “onda jedna ključna stvar, a to je priznanje nezavisnog Kosova što je užasna stvar za Srbe”.

“Tako, evo vam Srbi 80 ili 90 posto stvari koje su manje važne, a najvažniju stvar vi morate da isporučite nama”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da ga je pisao neko ko je fantastično upućen u pregovore i da sumnja na jednu osobu da stoji iza toga i da, za sada, misli da se radi o jednoj “fantastično pametnoj ženi”.

“Tek ćemo da analiziramo političke motive za taj non paper, šta se time poručuje nama, a šta drugoj strani, osim što je za nas, naravno, priznanje nezavisnosti neprihvatljivo”, rekao je Vučić.