Vučić o liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 eura koliko je povratna karta

Vučić o liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 eura koliko je povratna karta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar iz Beograda prvim letom Air Serbije na ovoj liniji.

U Mostaru su ga dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, a nakon toga se Vučić obratio medijima.

– Veoma sam sretan zato što mislim da je ovo od velikog značaja za Mostar i Beograd, za BiH i Srbiju i za povezivanje naših naroda. Kada to kažem, želim običnim ljudima koji žive u Mostaru i Beogradu, ali i drugim mjestima u BiH i Srbiji reći da povratna karta Beograd-Mostar na letu koji leti 40 minuta i ima 108 mjesta na mjestu, košta 104 eura. Letjet će tri puta sedmično, a nadam se da će doći vrijeme da leti sedam puta sedmično. Ne postoji automobil kojim možete da potrošite manje, a uštedjet ćete 12 do 13 sati. Mislim da je to od praktičnog značaja za te ljude, ali će dodatno da povezuje i sve naše ljude, poslovne zajednice, da će sve više biznis partnera da bude iz Beograda u Mostaru i zato sam zadovoljan što ćemo prisustvovati Sajmu privrede koji se održava u Mostaru – kazao je Vučić.

Dodao je da je Sajam za njih izuzetno važan događaj te čestitao direktorima Sajma zbog održavanja tradicije.

– Mi ćemo u duhu partnerskih odnosa nastaviti da razvijamo saradnju i mislim da je od posebnog značaja da počnemo s malim stvarima. Ljudi počnu s malim stvarima i mislite prošao je još događaj. Ne znam da li ste upratili prije 10-ak godina kada smo osnivali Air-Serbiju i kada su došli novinari i govorili “šta priča ovaj tu, kakva Air Serbia, ko će time da leti, nikada ništa od toga neće da naprave”. Samo da znate da je Air Serbia u 2023. godini prevezla četiri miliona i 200.000 putnika. Ove godine očekujemo da ima više od pet miliona putnika. Krenulo je s nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti ogroman uspjeh, hvala na angažmanu, hvala na viziji i mudrosti, da znate koliko to znači za Mostar, kanton i čitavu BiH, kao što znači i za Beograd i Srbiju – poručio je.

Vučić je, također, kazao da se raduje susretima u Mostaru, odnosno, sastancima s drugim zvaničnicima i premijerom Hrvatske, Andrejem Plenkovićem.

-Mene čeka naš najvažniji partner u prethodnim godinama, Miroslav Lajčak. Mogu misliti kako se on meni raduje, isto kao i ja njemu…Ja govorim ono što mislim i znam da i on misli isto -rekao je Vučić.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS