Vučić o “non paperu”: Uvijek ću saslušati Dodika, ali na sve gledam s oprezom i strahom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu komentirao navode o postojanju slovenskog “non papera”, kojim se predviđa i podjela BiH, a koji je navodno u Brisel uputio premijer Slovenije Janez Janša.

Vučić je bio prilično rezervisan u pogledu slovenačkog non papera, ali je naglasio da će uvijek saslušati Dodika bez obzira da li se složili.

“Ja nisam vidio nikakvu inicijativu i nisam spreman da nešto kritikujem ili hvalim. Ja pojma nemam o čemu se tu radi. Ne znamo da li nešto postoji ili ne postoji. Ali, ako Dodik misli drugačije, šta ja treba da kažem Dodiku, da ne želim da ga slušam? Svaki put ću ga saslušati. Ja na sve gledam sa velikim oprezom i strahom jer znam kolika je cijena mira. Ne mora da znači da smo u svemu saglasni, ali smo u najboljim odnosima. Moja je obaveza je da saslušam Dodika”, kaže Vučić.

Na kraju je kritikovao Komšića i Džaferovića što su čekali 45 dana da kažu da su o ovoj temi razgovarali sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

“Pa šta su čekali 45 dana da izađu i iznesu o čemu su razgovarali sa Pahorom. Mi poštujemo integritet i institucionalni suvrenitet BiH i institucionalni integritet entioteta. Nas interesuje ekonomski razvoj”, zaključio je Vučić.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDodik o “mirnom razlazu”: Ništa od nas ne zavisi, ako Amerikanci kažu da nema rata, onda ga nema
Sljedeći članakOPREZ, UKOLIKO PIJETE PREVIŠE KAFE, OVO TREBATE ZNATI: Kada ovo pročitate, mogli biste se iznenaditi, ali i predomisliti…