v 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
NER FIT

– “Otvoreni Balkan” jeste historijska odluka i ja se nadam da ćemo imati snage da je ostvarimo. Ja se nadam da će to biti moguće do 2023. godine – izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na RTS-u.

FIXGEHALT

– Nadam se da ćemo prionuti na posao, mnogo toga je potrebno da se uradi da ne bi bilo granica ka Albaniji i Sjevernoj Makedonija. To je izvanredna ideja mira i stabilnost, nije nametnuta spolja, nećemo da budemo izolovani i sami kao 90-tih, a i da ne slušamo druge, da ne budemo pokusni kunići, nego da radimo za naš narod i našu zemlju – rekao je Vučić.

Nikoga ne juri

On je na primjeru objasnio i kako će otvorene granice biti dobre za privredu, jer je od velike važnosti da nema čekanja na granicama za one koji prevoze na primjer lubenice.

– Vrata su otvorena za sve, mi nikoga nećemo da jurimo, neka u Sarajevu i Podgorici objasne kako je kad se čeka na granicama, njihova je odluka, nismo neko ko bi vršio pritisak, ko želi dobrodošao je.

LIDER

Najavio povećanje penzija

– U martu sljedeće godine 20.000 dinara svakom penzioneru, a bit će i povećanja penzija preko 5 posto – najavio je Vučić.

– Stopa rasta za 2. kvartal je 13.4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bit ćemo najuspješniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima. Usvojit ćemo i novi budžet, imamo u junu i julu suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit, a u februaru mjesecu uplatit ćemo veliki iznos svakom penzioneru u Srbiji, bit će 20.000 dinara svakom.

On kaže da će minimalac biti 35.012 dinara. Vučić kaže da su to dobre i važne vijesti za građane Srbije.