Vučić pitao Erdogana hoće li se graditi autoput u BiH: Hajde da rješavamo ono što ljudima znači

Vučić pitao Erdogana hoće li se graditi autoput u BiH: Hajde da rješavamo ono što ljudima znači

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da će u Bosni i Hercegovini biti sačuvan mir jer, kako je izjavio, nikom nije do rata. Istakao je da se plaši neodgovornosti, neozbiljnosti, kao i, kako je rekao, jednostranog pristupa Zapada.

Za njega je loša poruka to što su Sjedinjene Američke Države sankcionisale člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

“Ja o svemu tome mislim loše, ali naša odgovornost mora da bude na najvišem mogućem nivou zato što su nam potrebni mir i stabilnost. Mi najbrže rastemo, imamo najveće i najbolje šanse za ubrzani razvoj i napredak i tu šansu ne smijemo da propustimo”, kazao je Vučić sinoć, 22. januara, za televiziju Pink.

Tvrdi da je turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na posljednjem sastanku u Ankari pitao da li će se u Bosni i Hercegovini graditi autoput do Srbije ili ne, pošto Srbija već gradi autoput ka Sarajevu, dodajući da će to biti jedna od tema trilateralnog sastanka koji bi trebao da bude održan poslije izbora u Srbiji.

“Hajde da probamo da rješavamo te stvari koje ljudima život znače, da probamo da rješavamo ozbiljne stvari i vidimo oko čega nema potrebe ni da razgovaramo. Samo nam recite da ili ne”, naveo je.

Vučiću nije problem što su policajci MUP-a Republike Srpske u defileu 9. januara u Banjoj Luci nosili puške.

“Da, oprostite, metaforički govorim, svako selo ima toliko pušaka i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i na svakom drugom mjestu. Ne razumijem i ne mogu da shvatim šta je smisao svega toga, a odgovor druge strane ne čujete”, rekao je.

Komentarišući nedavne uvrede i prijetnje Bošnjacima u Priboju, on je naglasio da to više nikad ne smije da se ponovi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS