Vučić: Plate preko 1.000, penzije 500 eura u slijedećem mandatu vlade

6032950e de80 4abb 9966 57ac0a0a0a78 vucic preview 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, pod uslovom da ne bude nekog svjetskog sukoba, prosječna plata u Srbiji biti više od 1000 eura u mandatu sljedeće vlade, a prosječna penzija preko 500 eura.

On je za TV Pink iz Pekinga rekao da je prosječna plata u novembru bila 588 eura, a u Beogradu preko 740, a da će za januar biti mnogo više i da će se to znati za mjesec dana.

Na pitanje šta će obećati građanima za izbore, Vučić kaže da obećavaju rad, borbu, očuvanje nezavisnoti i samostalnosti Republike Srbije, mir i stabilnost u regionu.

Rekao je i da kurs spoljne politike neće biti mijenjan i da to znači poštovanje svih prijatelja, kao i to da Srbija neće uvoditi sankcije ni Rusiji ni Kini.

“Vi veliki možete da se igrate vašim velikim interesima, mi se trudimo da čuvamo prijatelje na različitim stranama, idemo svojim putem ka EU”, rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija graditi i sve bolje odnose sa SAD, i da je zato veoma zadovoljan deklaracijom koja je stigla od velikog broja kongresmena , senatora i članova Predstavničkog doma SAD i da sa Amerikom Srbija ima fantastičnu perspektivu.

“To će biti politika Srbije. Ne da sklanjamo, sprječavamo i rušimo, već da gradimo. Vjerujem da ljudi to prepoznaju, to je suštinska razlika”, poručio je Vučić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE