Vučić pozvao građane: Dođite da vidite koliko je veća snaga Vojske Srbije

20210915094437 681081

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave dođu na Ušću i vide sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije i uvjere se koliko je vojska Srbije napredovala i koliko je njena snaga veća nego prije.

“Da vide koliko je veća snaga danas naše vojske nego pre. Danas imamo za više od 25 helikoptera više nego pre neku godinu, a o avionima lovcima i bombarderima i da ne govorim, u čemu je i najveća snaga, kao i u protivvazdušnim sistemima. Kada imate Pancir i druga sredstva protivvazdušne odbrane..”, rekao je Vučić.

Istakao je da je rast vojske i njen napredak skopčan sa sveukupnim napretkom, ali da će zavisiti najviše od ljudskog faktora.

Dodao je da više od 70 odsto pripadnika vojske dolazi sa juga zemlje i da mora više da se poradi na tome, zbog čega će biti nastavljeno povećavanje plata. Sve ove mašine bez ljude ne vrijede ništa, dodao je Vučić.

Pozvao je još jednom građane da dođu na praznik da vide kako izgleda njihova vojska i da vide, kako je rekao, da Srbija nije “za džabe” napredovala prethodnih godina.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema “Nora” i “Oganj”, PVO sistema PASARS, borbenih oklopnih vozila “Lazar” i “Miloš”, kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posjetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova. U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svjetskog rata.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE