Portal 072info

Vučić pozvao građane sjeverne Kosovske Mitrovice da izađu na izbore

imagePrvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas stanovnike sjeverne Kosovske Mitrovice da u što većem broju izađu na izbore 23. februara, kako bi omogućili da se izborom gradonačelnika ubrza rad na formiranju zajednice srpskih opština.

Vučić i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin razgovarali su danas sa predstavnicima Građanske incijative “Srpska”, kandidatom za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem, kandidatom za odbornika Miljanom Nikolić i načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga Vasom Jelićem.

Tema razgovora bili su problemi svakodnevnog života u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Ponovljeni izbori za gradonačelnika u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici biće održani 23. februara, a pravo glasa ima 28.429 birača.

Na izborima za gradonačelnika registrovana su četiri kandidata – kandidat Građanske liste SDP Oliver Ivanović, Građanske inicijative “Srpska” Goran Rakić, Demokratske stranke Kosova Fljorent Azemi i Demokratskog saveza Kosova Musa Miftari.

Srna

Podijelite članak