Vučić: Prošla su vremena otcijepljivanja, to su gluposti, hajde svi lijepo da živimo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se Sanždak neće otcijepiti od Srbije jer bi to onda značilo da će se od Bosne i Hercegovine otcijepiti 68 opština sa srpskom većinom, dodavši da je vrijeme otcijepljivanja prošlo.

Vučić je kazao Bošnjaci danas dolaze u petostrukom broju u Beograd da žive, a ne u Sarajevo i da se mnogo toga promijenilo.

“Na svim stranama ima ekstremista. Kada je jedan od njihovih čelnika došao u Pazar, a mislim da je Ugljanin govorio o fašističkoj Srbiji. I pitaju me šta ću da uradim. Kaže da će otcijepiti Sandžak. Šta će, oni da otcijepe tri opštine, a neće se otcijepiti 64 opštine u Republici Srpskoj sa srpskom većinom i još četiri u Federaciji BiH? Dajte pustite te gluposti, hajde svi lijepo da živimo. Gdje ćete da se otcijepite, to su prošla vremena”, rekao je Vučić.

U nastavku je govorio o Ukrajini, rekavši da neće lako pobijediti u vojnom smislu i da je to gotovo nemoguće, ali da će dobiti veliki zamah na evropskom putu.

“Mislim da će biti donijete odluke o hitnom početku pregovora i hitnom ulasku u EU. Amerikanci prave jedan blok unutar Evrope, poseban blok koji će činiti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Imat ćete zemlje koje su veće od Francuske po broju stanovnika. Ako dodate tome i Rumuniju, onda taj kvintet ili sekstet postaje najmoćniji u Evropi, a pod direktnim je utjecajem Amerike”, rekao je Vučić.

Klix.ba