Vučurević prozvao Dodika: Koliko puta si prevezen u gepeku iz Banja Luke do Beograda?

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je ponovo iznio niz teških optužbi na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ističući da je Dodikova jučerašnja posjeta tom gradu pokušaj da se skrene pažnja s onog što je loše rađeno tokom desetogodišnje vladavine SNSD-a u Trebinju.
Komentarišući Dodikovu izjavu da će se zalagati da se zaposli po jedan član svake porodice u Hercegovini, Vučurević je pozvao predsjednika RS da zaposli gotovo četiri i po hiljade ljudi koji su zbog stečaja u vrijeme njegove vladavine i vladavine SNSD-a u Trebinju ostali bez posla.

On je, pored ostalog, rekao da ovakvim istupima Dodik još jednom potvrđuje da “Hidroelektrane na Trebišnjici“ i dalje služe za ličnu promociju i promociju stranke.

– Ne treba nikome napominjati da su “Hidroelektrane na Trebišnjici“ opšte dobro, prvenstveno dobro građana Hercegovine, i mi odbacujemo navedene Dodikove stavove – dodao je gradonačelnik Trebinja na pres-konferenciji.

Izrazio je duboku sumnju u namjere predsjednika vezane za Hercegovinu, jer je iza njega niz obećanih i nerealizovanih projekata poput projekta “Trebinje Resort“ ili Aerodroma Trebinje.

Vučurević je ponovo iznio tvrdnje o umiješanosti Dodika u kriminalne radnje.

– On je povezan i s porodicom Keljmendi i Nimani s Kosova i  sada javno pitam Milorada Dodika da izađe i kaže koliko je puta od 1993. do 1995. godine prevezen u gepeku iz Banja Luke do Beograda i Surčina zbog neplaćenih dugova za cigarete, naftu i ko zna šta još – rekao je gradonačelnik Trebinja.

Izrazio  je sumnju i u način na koji je Dodik dobio odlikovanje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

– Sumnjam da je on kupio tu povelju Fonda pravoslavnih naroda i pitam se ko može, od djece do senilnih umirućih staraca, moralni lik Milorada Dodika dovesti u vezu s 10 Božijih zapovijesti koje kažu ne ukradi, ne laži, ne poželi tuđe… Spreman sam da podržim inicijativu da se jedan dan u godini posveti lažovima, prevarantima, lopovima, tajkunima, narkodilerima i kriminalcima, da se proslavlja u Bakincima pored Laktaša i da se nazove po Miletu prvom kleptomanskom narkobosu. To bi bilo najpriličnije predsjedniku RS koji je kriv što je u Trebinju uništena sva industrija. Nadam se da mu je ovo posljednja i oproštajna posjeta Trebinju – kazao je Vučurević.

Predsjednik SNSD-a Trebinje Luka Petrović kazao je da su Vučurovićeve izjave o predsjedniku RS nedolične i neprimjerene.

– Mi smo mislili da se on promijenio u posljednjih pola godine, da se smirio i da će prestati da priča gluposti. Umjesto što bez argumenata napada predsjednika RS bilo bi bolje da ispuni neka obećanja i da pokrene izgradnju fabrike obuće “bema”, autobuske stanice i drugih kapitalnih objekata – rekao je Petrović.

Fena 

Prethodni članakUgrožena sloboda medija
Sljedeći članakZORAN ZASPAO, PA PAO U SMRT: Samo nekoliko trenutaka nakon ove fotografije dogodila se tragedija