Vulin: Propustili smo šansu. Danas bi u BiH stvari bile drugačije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aleksandar Vulin, bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije, a odnedavno i prvi čovjek Srbijanske BIA-e gostovao je u jednoj emisiji na TV Pink.

Vučićev trbuhozborac

Vulin je jedan od najbližih saradnika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Često ga nazivaju i “Vučićevim megafonom” ili “Vučićevim trbuhozborcem” jer upravo on u javnosti govori ssve ono što Vučić misli, ali ne smije izgovoriti zbog raznih političkih posljedica.

Aleksandar Vulin je poznat kao veliki zagovornik “srpskog sveta”, što je novi naziv za projekat Velike Srbije. Više puta je ovaj srbijanski političar govorio o potrebi stvaranja “srpskog sveta”.

ČITAJ JOŠ:  "Vulinizacija": Hoćete da priznamo genocid, hoćete srpsko brašno i ulje, a pljujete Vučića

„Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod. To znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno. To znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju. Baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živjeli. I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog svijeta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju. Da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili. Jer Srba ima i srpskog sveta ima.”

Vulin tokom zapaljivog govora o formiranju “srpskog sveta”

Aleksandar Vulin: Velika Srbija nikada nažalost nije postojala

Sada će Vulin imati velike mogućnosti da radi na tim ciljevima budući da je postavljen na čelo BIA-e. Postavljanjem proruskog čovjeka na čelo BIA-e poslana jasna poruka Zapadu gdje leži odanost Srbije.

ČITAJ JOŠ:  Slike obezglavljenih žrtava klana Velje Nevolje krunski dokaz u istrazi

Ali, poslana je poruka i susjednim državama da Srbija još uvijek nije odustala od pretenzija na njihove teritorije.

To je najbolje pokazalo upravo posljednje gostovanje Vulina na Pinku. Upitan da li ideja o “srpskom svetu” predstavlja realizaciju ideje o stvaranju velike Srbije, Vulin je odgovorio.

“Ja bi bio vrlo sretan da je velika Srbija postojala. Velika Srbija nikada nažalost nije postojala. Mi smo propustili tu jedinstvenu priliku nakon završetka Prvog svjetskog rata da nacrtamo veliku Srbiju i kažemo ovo je srpsko, tamo gdje žive Srbi. Da smo to tada uradili danas bi u Kninu bilo Srba. Bilo bi ih i u Karinu i u Benkovcu. A bilo bi ih, Boga mi, i u Bosni i Hercegovini daleko više nego što ih ima u Republici Srpskoj. Ali mi to nismo uradili i sad još treba da se izvinjavamo što to nismo uradili, izjavio je Vulin.

ČITAJ JOŠ:  Na putu ka Evropi Pakistanac se zaljubio u BiH: "Svoju budućnost vidim ovdje"
GODISNJICA
MARKETING