Washington: Avion sa bh. političarima prinudno sletio

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U avionu koji je prinudno sletio u Washington, 15 minuta nakon polijetanja, bio je premijer FBiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, savjetnici u Vijeću ministara BiH te savjetnici u Vladi FBiH, izvijestila je novinarka N1 , koja je također bila na letu.

Avion Austrian Airlinesa je trebao letjeti na relaciji Washington-Beč, ali je vraćen samo 15 minuta nakon polijetanja jer se jedan od motora zapalio.

– Niko nije povrijeđen, ali svi smo u šoku. Brzom reakcijom avion je vraćen, a najmanje 50 vatrogasaca je odmah počelo gasiti požar. Mi smo izmješteni u hotel, a novi let zakazan nam je u ponedjeljak u 17.25 po lokalnom vremenu – izvijestila je novinarka N1.

Dodala je da je da su svi u strahu iz razloga što se kvar mogao desiti i iznad okeana.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je također trebao biti na ovom letu, ali je, kako saznaje N1, promijenio kartu i otišao ranije iz Washingtona.Delegacija iz Republike Srpske otišla je avionom Lufthanse, preko Minhena.

Bh. delegacija boravila je u Washingtonu na Spring Meetingu 2015. gdje su razgovarali s predstavnicima MMF-a, podsjeća N1.

Fena

GODISNJICA
MARKETING